Haluatko että valtio maksaa osan  lastenhoidostasi?

KYLLÄ, LUIT OIKEIN! LUE ALTA LISÄTIETOA JA MITEN SE ONNISTUU.

Kotitalousvähennys on verovähennys, jonka voi tehdä kotona teetettävästä kotitaloustyöstä. Tällaista työtä on esimerkiksi lasten hoitaminen hoidettavan kotona. Hoito voi olla vaikkapa syöttämistä, pukemista, pesemistä ja auttamista ulkoilussa sekä muunlaista lapsista huolehtimista. Myös läksyissä auttaminen oikeuttaa kotitalousvähennykseen, jos tämä tapahtuu muun kotitaloustyön yhteydessä.

 

NÄIN KOTITALOUSVÄHENNYS RAKENTUU

Kun maksat työstä ennakkoperintärekisteriin merkitylle yritykselle, saat vuonna 2020 vähentää 40 prosenttia vähennykseen oikeuttavan työn arvonlisäverollisesta hinnasta. Kotitalousvähennyksen omavastuu on 100 euroa. 

Vuonna 2020 teetetyissä töissä kotitalousvähennyksen maksimi on 2 250 euroa, jonka saa kun vähennyksen piiriin kuuluvien laskujen loppusummassa on 5 875 euroa työn osuutta. Jos taloudessa on kaksi aikuista, kannattaa kotitalousvähennys tehdä vain toisen puolison verotuksessa, jolloin 100 euron omavastuu tulee maksettavaksi vain kerran. Mikäli vähennykseen oikeuttavien töiden määrä on yhteensä enemmän kuin 5975 euroa, kannattaa maksuista saatava verovähennys jakaa kummallekin puolisolle.

Zildren-palvelun kautta maksat ainoastaan tehdystä työstä ja laskut ovat näin ollen kokonaan kotitalousvähennyksen piirissä. Kotitalousvähennys on henkilökohtainen, joten voitte siis saada puolisosi kanssa vähennystä yhteensä 4 500 euroa vuoden 2020 töistä.
 

NÄIN HAET KOTITALOUSVÄHENNYSTÄ


Kotitalousvähennys ennakkoon
 
Kun olet sopinut säännöllisestä lastenhoidosta tai tiedät muutoin jo ennakkoon, kuinka paljon tulet maksamaan kotitalousvähennykseen oikeuttavia töitä kuluvalle kalenterivuodelle, voit ilmoittaa tiedot jo ennakkoon OmaVero-palvelussa ennen laskujen maksamista:

  1. Ilmoita paljonko vähennyskelpoista työtä kertyy euromääräisesti kuluvan vuoden aikana sekä laskujen ensimmäinen ja viimeinen maksupäivä

  2. Tilaa ilmoituksen yhteydessä uusi verokortti, jolloin veroprosenttisi laskee tehdyn ilmoituksen ansiosta.

 
Mikäli vähennykseen oikeuttavat tiedot muuttuvat ennakoimastasi, voit muuttaa antamaasi ilmoitusta myöhemmin.
 
Kotitalousvähennys kesken verovuoden
 
Voit ilmoittaa yksittäisen lastenhoitokeikan laskun tiedot OmaVero-palvelussa heti laskun maksamisen jälkeen. Tilaa ilmoituksen yhteydessä uusi verokortti, jolloin veroprosenttisi laskee tehdyn ilmoituksen ansiosta.
 
Kotitalousvähennys kuluneen verovuoden jälkeen
 
Kirjaa itsellesi ylös kaikki verovuoden aikana maksamasi lastenhoitomaksut ja muut kotitalousvähennykseen oikeuttavat työt. Ilmoita nämä kaikki samalla, kun tarkistat veroilmoituksesi muutoinkin verovuoden päättymisen jälkeen.
 
Silloin kun ilmoitat kotitalousvähennyksen veroilmoituksessasi, ne vaikuttavat tulevien veronpalautusten tai jäännösverojen eli mätkyjen määrään. Mikäli olet maksanut oikean määrän veroa, saat kotitalousvähennyksen veronpalautuksena. Jos puolestaan olet maksanut veroja liian vähän, kotitalousvähennys pienentää sinulle maksettavaksi tulevien jäännösverojen määrää.

YHDESSÄ HARMAATA TALOUTTA VASTAAN


Tilatessasi lastenhoitoa Zildren-palvelusta voit luottaa siihen, että hoitajan verot ja muut paperiasiat ovat tilatun palvelun osalta kunnossa. Kaikki palveluumme rekisteröityneet yksityiset hoitajat ovat mukana joko yrittäjinä tai kevytyrittäjyyden kautta. Kevytyrittäjillä on lisäksi tapaturmavakuutus heti ensimmäisestä työvuorosta lähtien.
 

Perheiden tueksi.

Zildren on online-alusta, joka tuo yhteen perheet, lastenhoitajat ja lastenhoitopalveluiden tarjoajat. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
  • White LinkedIn Icon

Zildren Oy
044 205 7344
info@zildren.com
3015307-5

© 2019 Zildren. Kaikki oikeudet pidätetään.