top of page

7 vaihtoehtoa virpomiselle

Tänä pääsiäisenä ovelta ovelle kiertäminen vitsojen kanssa ei ole suositeltavaa. Virpominen voi kuitenkin olla lapselle tärkeä osa pääsiäisajan perinteitä. Listasimme seitsemän vaihtoehtoa virpomiselle.1. Virtuaalivirvonta


Vaikka varsinaiselle virpomiskierrokselle ei pääse, niin virpoa onneksi voi myös videon välityksellä. Videopuhelu isovanhemmille tai muille lapselle tärkeille aikuisille toimittaa hyvin kierroksen virkaa, vaikka vitsat jäävätkin tällä kertaa omaa kotia koristamaan. Sopii erityisesti lapselle, joka haluaa pukeutua ja koristella vitsoja tavalliseen tapaan.


2. Pääsiäismunajahti


Piilota suklaamunia tai muita herkkuja ympäri taloa tai kotipihaa, ja päästä lapset etsintäretkelle. Sisälle piilotettavat herkut kannattaa laskea, ja ottaa vaikka vielä kuva jokaisesta piilopaikasta, niin välttyy yllätyksiltä myöhemmin.

Jollakin suklaamunien etsintä saattaa ollakin jo osa pääsiäisperinteitä, mutta muille pääsiäismunajahti on hyvä vaihtoehto virpomiselle.


3. Munajahdin aarteenmetsästysversio


Pääsiäismunajahdin arteenmetsästysversiossa piilotetaan herkkujen sijasta vihjeitä, jotka vievät lopulta herkkuaarteen luo. Aarteenmetsästys sopii erityisesti isommille lapsille, jotka osaavat jo lukea. Vaihtoehtoisesti vanhempi tai isosisarus voi toimia tiiminä taaperon kanssa, ja pohtia vihjeitä yhdessä.4. Elf on the Shelf goes pääsiäinen


Amerikkalainen Elf on the Shelf -jouluperinne on helposti muunneltavissa pääsiäiseen. Kyseessä on siis lelutonttu, joka joulun alla valvoo lasten tekemisiä ja raportoi ne öisin Korvatunturille. Aamuisin tontun voi löytää puuhailemassa kaikenlaista, kuten kokkaamassa aamiaista tai lukemassa lapsen lempikirjaa. Välillä tonttu on päässyt käsiksi vanhempien herkkukätköihin, ja jättänyt viereensä muutaman karkin lapsellekin. Ainoat säännöt ovat, että lapsi ei saa koskea tonttuun, ja että tonttu liikkuu vain öisin kun muut nukkuvat.

Ehkä tänä pääsiäisenä jokin pääsiäiskoriste tai lapsen lelu innostuisi samaan?


5. Pääsiäispiknik


Lähtekää koko perheellä pääsiäispiknikille takapihalle tai lähimetsään. Myös olohuoneen lattia sopii piknikpaikaksi mainiosti! Pientä vaihtelua päivittäisiin rutiineihin, ja samalla hauska tapa juhlistaa pääsiäistä. Ehkä voitte koristella vitsoja yhdessä piknikin aikana?


6. Yllätystehtävät


Pääsiäisaamuna rairuohon seasta voisi löytyä tehtävä, jonka tehtyään saisi palkinnon. Ehkä pieni aamujumppa, tai pääsiäisherkkujen leivontaa yhdessä koko perheen kanssa? Tehtävien kanssa saa käyttää mielikuvitusta. Halutessaan tehtäviä voi venyttää vaikka koko viikolle, tai niitä voisi ilmestyä päivän aikana useampia.


7. Pääsiäisolympialaiset


Useamman perheenjäsenen kesken voi virpomiskierroksen sijaan järjestää kokonaiset pääsiäisolympialaiset. Muutama hauska pääsiäisaiheinen tehtävä, kuten kanamunan kuljetus lusikassa tai tasapainokävely pajunoksien päällä, ja palkinnoksi osallistujille pääsiäisherkkuja.
bottom of page