top of page

Itse tehty ötökkämuistipeli

Hyönteisiin voi tutustua kotipihan lisäksi myös hauskan ötökkämuistipelin avulla. Itse tehdyssä muistipelissä kuvat saa valita itse, jolloin peliä on myös helppo varioida eri-ikäisille lapsille sopivaksi. Poimi ohje talteen, niin pääset pelaamaan!


Tänä vuonna maailman ympäristöpäivän (5.6.) teema on biodiversiteetti, eli luonnon monimuotoisuus. Eri lajien lukumäärä on yksi monimuotoisuuden tärkeimmistä mittareista. Erilaiset pienet ja suuremmatkin hyönteiset ja kukkaset ovat tärkeä osa biodiversiteetin ylläpitämisessä. Tiesitkö, että pelkästään Suomessa on erilaisia hyönteislajeja yli 21 000?


Maailman ympäristöpäivän kunniaksi lasten kanssa voi askarrella hauskan ötökkämuistipelin. Muistipelin avulla voidaan yhdessä tutustua erilaisiin ihmeellisiin hyönteisiin, joita maapallolta löytyy. Pienen kanssa voidaan tehdä tuttavuutta perhosiin, muurahaisiin, toukkiin ja muihin kotipihallakin näkyviin öttiäisiin. Isomman lapsen kanssa muistipeliin voidaan lisätä lapsen mielenkiinnon mukaan esimerkiksi erilaisia perhos- tai koppakuoriaislajeja, tai mikä lasta sitten eniten kiinnostaakin.Näin teet oman ötökkämuistipelin


Tarvitset: Paperia, vesivärit tai erivärisiä kyniä, sakset, liimaa, kartonkia ja kontaktimuovia


1. Leikkaa paperi keskenään samankokoisiksi neliöiksi. Piirrä niihin erilaisia hyönteisiä, kuten muurahaisia, koppakuoriaisia ja perhosia. Muista piirtää aina kaksi kutakin! Tämän vaiheen voi halutessaan myös oikaista tulostamalla hyönteiskuvat netistä.


2. Leikkaa kartonki hieman paperineliöitä suuremmiksi neliöiksi.


3. Liimaa hyönteiskuvat kartonkineliöiden keskelle, ja odota hetki liiman kuivumista.


4. Päällystä muistipelikortit lopuksi kontaktimuovilla, jotta ne kestävät pidempääkin käyttöä. Ja sitten pelaamaan!


bottom of page