top of page

Kasvatustieteiden opiskelija Mira Rouvinen: ”Lasten kanssa oppii itsekin uutta”

Varhaiskasvatuksen opettajaksi opiskeleva Mira Rouvinen on työskennellyt jo useamman vuoden ajan keikkatyöntekijänä pääkaupunkiseudun päiväkodeissa varhaiskasvatuksen lastenhoitajana. Nyt hän tarjoaa lastenhoitovuoroja Zildren-palvelussa, ja yllättyi siitä miten vähän lapset vierastavat.


27-vuotiaan Mira Rouvisen on tarkoitus valmistua kasvatustieteiden kandiksi ensi syksynä. Opintojensa ohella hän tekee keikkatöitä lastenhoitajana. Tarkoituksena on kerryttää kokemusta lastenhoidosta ja kehittää omaa ammatillista osaamista.


Lastenhoitajana Mira haluaa tarjota lapsille tilaisuuksia tutkia ja oppia uusia asioita. ”On palkitsevaa, kun näkee lasten oppivan uusia taitoja”, hän sanoo, ja jatkaa: ”Lasten uteliaisuus, aitous ja mielenkiinto uusia asioita kohtaan on tässä työssä parasta.


Aikuinenkin oppii uutta, kun tutkii maailmaa lapsen kanssa. Lapsista puolestaan on mukavaa puuhailla yhdessä aikuisen kanssa ja ottaa selvää milloin mistäkin ilmiöstä.


Ulkoiluapua perheille


Mira auttaa mielellään perheitä koronan aiheuttamissa haasteissa, ja on toteuttanut jo Zildren-palvelun ulkoiluvuoroja. Niissä hoitaja vie lapsen muutamaksi tunniksi ulkoilemaan, jolloin vanhempi voi keskittyä rauhassa esimerkiksi töihinsä.


”Perhe ja lapset ottivat minut todella hyvin ja avoimin mielin vastaan”, Mira sanoo, ja jatkaa: ”Olen pyrkinyt kuulemaan lasten toiveita siitä, missä he haluavat ulkoilla ja leikkiä. Olemme ulkoilleet lähipuistoissa sekä taloyhtiön pihassa.”


Lapset ovat olleet innoissaan mukana ulkoleikeissä, ja yhdessä on rakennettu muun muassa hiekkalinnaa ja kakkukestejä. Tekemistä tärkeämpänä Mira pitää kuitenkin sitä, että aikuinen on tilanteessa aidosti läsnä. Lapset tykkäävät, kun aikuinen lähtee mukaan leikkeihin eikä vain katso lapsen perään puiston reunalta.


Keikkatyö on helppo yhdistää opintojen kanssa


Keikkaluontoinen työ sopii Miralle mainiosti, sillä hän nauttii vaihtelevasta työstä ja siitä, että saa itse valita työpäivänsä. Valinnanvapaus sopii hyvin yhteen myös yliopisto-opintojen kanssa. ”Olen tottunut tietynlaiseen vapauteen siitä, että voin valita milloin olen töissä ja milloin vapaalla. Tämä on sopinut tämänhetkiseen elämäntilanteeseen erinomaisesti”, Mira toteaa.bottom of page