Liikuntaneuvoja Terhi Rannikko: ”Lasten löytämä ilo liikunnasta on aina palkitsevaa”

Hymy Fitin liikuntaneuvoja Terhi Rannikko on aina aktivoinut lapsia liikunnalliseen tekemiseen. Zildren-palvelun kautta hän haluaa tarjota liikuntaa ja lastenhoitoa samassa paketissa. Turvallisen hoidon lisäksi lapsi pääsee oppimaan liikunnallisia taitoja.


Liikunnallinen lastenhoito tuo vaihtelua lapsen arkeen, tietää ruskolainen Terhi Rannikko. Hän tarjoaa Turun seudun ja Ruskon perheille lastenhoitoa, jonka kautta lapsi pääsee tutustumaan liikunnan riemuun. Koronan aiheuttaman poikkeustilan aikana hän ohjaa lapsille myös online-jumppia.


”Hoitoon pystyy yhdistämään aktiivisen tekemisen ja uusien taitojen opettelun. Samalla lapsi saa uusia kokemuksia ja sosiaalisia taitoja”, Terhi sanoo, ja jatkaa: ”Innostavana ohjaajana osaan välittää liikunnan ilon ja se jää myös paremmin lapsen mieleen.”


Lasten kanssa liikkuessa tärkeää on turvallisuus ja ympäristön innostavuus. ”Myös perustarpeet tulee olla tyydytetty ennen kuin on mielekästä harjoitella uutta”, Terhi toteaa.


Pitkä kokemus liikunnasta ja ohjaamisesta


Terhi on itse kahden alle kouluikäisen pojan äiti. Vapaa-ajalla hän nauttii metsässä ulkoilusta ja kaikesta liikunnallisesta tekemisestä. Terhi harrasti eri lajeja jo lapsena, ja aloitti yleisurheilun ohjaamisen 15-vuotiaana. Liikuntaneuvojaksi hän valmistui Pajulahdesta vuonna 2011.


”Koulutuksen jälkeen ja jo sen aikana olen ohjannut paljon eri kohderyhmille. Lapsille liikuntaleikkikoulua, satujumppaa, uinnin, hiihdon, luistelun ja pyöräilyn opetusta, vauvauintia, vauvatanssia ja vauvajumppaa”, Terhi kertoo. Nyt 32-vuotias liikuntaneuvoja tarjoaa monipuolisesti liikuntapalveluita yrityksille ja yksityisille Hymy Fit -yrityksensä kautta.

Pohjana yhteistyölle Zildren-palvelun kanssa oli tarjonnan monipuolistaminen. Terhi on aiemmin ohjannut liikuntaa päiväkotiryhmille ja seniorien ja lasten yhteistä jumppaa Ruskon kunnassa, mutta tällä hetkellä hän tarjoaa lasten liikuntaa vain Zildren-palvelun kautta. Tarkoituksena on auttaa lapsia löytämään liikunnan ilo, ja samalla päästä hyödyntämään kaikkea omaa osaamista.


Liikunnasta taitoja elämään


”Mitä enemmän liikkuu ja kaatuilee pienenä, sitä pienempi riski loukkaantua vanhempana”, Terhi sanoo. Liikunta lisää lapsen itsevarmuutta, ja onnistumisen ja uusien taitojen oppimisen kautta voidaan ruokkia liikunnan iloa. Positiiviset liikuntakokemukset lapsena kantavat aikuisuuteen asti.


Osallistuessaan liikunnalliseen lastenhoitoon lapsen ei tarvitse osata valmiiksi mitään, vaan oppia voi missä vaiheessa vain. ”Monipuolisesti liikkumalla kehittyy muun muassa motoriset perustaidot, ja niistä on jatkossa hyötyä niin tulevissa liikunnallisissa harrastuksissa kuin terveellisen elämäntavan ylläpidossa”, Terhi toteaa ja painottaa että koskaan ei ole liian aikaista tai myöhäistä aloittaa.


Zildren Oy

3015307-5

info@zildren.com

044 205 7344

Isokaari 8

00200 Helsinki

© 2020 Zildren. Kaikki oikeudet pidätetään.