Nikon ja Benjamin -pojan kevät on kulunut yhdessä ulkoillen

Monen muun vanhemman tavoin myös Faijahommia -bloggaaja Niko Nakari on viettänyt tänä keväänä tavallista enemmän aikaa perheensä kanssa. Hän ja 3-vuotias Benjamin ovat ulkoilleet paljon yhdessä, ja tutustuneet kiinnostaviin paikkoihin pääkaupunkiseudulla.


Niko Nakari aloitti isyyteen ja vanhemmuuteen keskittyvän Faijahommia -blogin kirjoittamisen jo ennen Benjaminin syntymää. Tarkoituksena on jatkaa kirjoittamista siihen asti, että lapsi on aikuinen. Tänä keväänä isä ja poika ovat olleet pandemian vuoksi kaksi kuukautta yhdessä kotona.


”Teimme todella paljon asioita ulkona”, Niko kertoo kuluneista kuukausista. Yhdessä on tutustuttu skeittipuistoon, ihailtu tykkiä Käpylässä ja keinuttu todella paljon. ”Paras tekeminen minun mielestä oli ehkä Käpylässä tykkien katsominen, sillä Benkku oli siellä jotenkin niin fiiliksissä”, Niko sanoo ja kertoo heidän pitäneen siellä myös pienen piknikin.


Lasten leikkeihin kannattaa mennä mukaan


Nikon mielestä oleellista lapsen kanssa puuhatessa on mennä aidosti mukaan leikkeihin. ”Itsekin huomaan tuijottavani välillä puhelinta sen sijaan, että olisin mukana rakentamassa esimerkiksi poliisitaloa hiekkalaatikolla”, Niko sanoo. Hetkessä mukana oleminen on hänelle kuitenkin tärkeää.


Päiväkotiviikkoina kivoimmat retket tapahtuvat viikonloppuisin


Benjamin palasi takaisin päiväkotiin viime viikolla. ”Meidän yhteiset ulkoilut ovat totta kai vähentyneet, sillä poika viettää suurimman osan päivästä ulkona”, Niko toteaa. Päiväkodin jälkeen ohjelmassa on yleensä ruokailu ja leikkimistä. Iltaisin käydään vielä lyhyesti ulkona, esimerkiksi keinumassa tai pyöräilemässä.


Viikonloppuisin ulkoiluhetkille on onneksi enemmän aikaa. Pääkaupunkiseudulla on lapsiperheille monia hauskoja kohteita, joista Niko nostaa suosikikseen Haltialan kotieläintilan. Siellä on lapsen kanssa paljon tekemistä ja nähtävää.


Nikon ja Benjaminin kesäsuunnitelmiin kuuluu ainakin paljon jalkapallon peluuta. Muutoin suunnitelmat ovat vielä auki. ”Vaikea sanoa tästä tilanteesta johtuen yhtään mitään”, Niko sanoo, mutta toivoo että perhe pääsisi ainakin mökkeilemään kesän aikana.