Pehmoinen tee-se-itse-tupsupilvi lastenhuoneen seinälle

Tupsupilven tekeminen vaatii hieman aikaa, mutta tupsujen pyörittely onnistuu helposti pieneltäkin tekijältä. Valmiista tupsupilvestä on pitkään iloa lastenhuoneen seinällä. Poimi ohje talteen, ja valitkaa teidän tupsupilveenne vaikka koko perheen lempivärit!


Pehmoinen tee-se-itse-tupsupilvi lastenhuoneen seinälle


Tupsupilvi on helppo tehdä, mutta vie jonkin verran aikaa. Siitä voikin tehdä vaikka koko perheen yhteisen projektin! Tupsujen pyörittely onnistuu myös pieniltä askartelijoilta, kun aikuinen auttaa tupsut alkuun. Kuvien pilvi on tehty kolmesta eri värisestä langasta niin, että suurimmat tupsut ovat violetteja, keskikokoiset valkoisia ja pienet keltaisia, mutta värejä voi mukailla omiin lempiväreihin tai sisustukseen sopivaksi.


Tarvitset: Tukevan suurehkon kartongin, josta tulee pilven pohja. Ohuempaa kartonkia, kynän, kolmea eri väristä lankaa ja sakset.


1. Piirrä pohjakartongille pilvi, ja leikkaa se irti. Aseta sivuun siksi aikaa kun teet tupsuja.


2. Aloita tupsujen teko piirtämällä ohuemmalle kartongille kolme eri kokoista donitsiparia. Kaksi isoa donitsia, kaksi keskikokoista donitsia ja kaksi pientä donitsia. Leikkaa donitsit irti.


3. Laita donitsiparit vastakkain, ja ala kiertämään lankaa pahvien ympäri. Mitä useamman kierroksen jaksat kierittää, sitä kauniimpi ja tasaisempi tupsusta tulee.


4. Kun olet tehnyt tarpeeksi monta kierrosta, siirrä lankoja varovasti sivuun jostakin reunasta niin, että sisällä olevat pahvidonitsit tulevat näkyviin. Ujuta saksien kärki varovasti pahvien väliin, ja kierrä koko ympyrä leikaten langat sen reunalta poikki.


5. Seuraavaksi ota pidempi langanpätkä, ujuta se pahvien väliin ja sido tupsulangat keskeltä kiinni. Irrota pahvit.


6. Pyörittele tupsua vähän ja siisti tarvittaessa saksilla. Jätä sidontalanka talteen kiinnitystä varten.


7. Tee lisää tupsuja samalla tekniikalla, kunnes sinulla on tarpeeksi tupsupalloja peittämään alussa tekemäsi pilvipohja.


8. Sommittele tupsut pilvipohjalle haluamaasi järjestykseen. Tee sitten pohjaan reikiä saksilla tai paksulla neulalla, jotta voit pujottaa tupsujen kiinnityslangat kartongista läpi. Tähän vaiheeseen tarvitaan aikuista. Sido tupsujen kiinnityslangat solmuun toisella puolella niin, että tupsut pysyvät tukevasti pahvissa kiinni. Jätä kiinnityslangat roikkumaan, sillä niistä syntyy pilven alapuolelle lankasade.


9. Pilven alareunaan kannattaa tehdä jo alkuvaiheessa reikiä lankasadetta varten, jos haluat pelkkiä kiinnityslankoja paksumman lankasateen.


10. Kun olet kiinnittänyt kaikki tupsut ja mahdollisen lankasateen, solmi lopuksi kaksi pilven keskellä olevaa kiinnitysnarua tiukasti yhteen. Niistä tulee pilven kiinnityskoukku. Nyt voit ripustaa tupsupilven seinälle!