Zildrenin alustapalvelun yhteyteen perustettu Zobs-palvelu työllistää z-sukupolven nuoria Espoossa

Halusimme monipuolistaa Zildrenin toimintaa luomallamme alustalla. Palvelumme tarjoaa nyt lastenhoitotöiden lisäksi Espoon kaupungin eri toimialojen sellaisia tehtäviä, jotka sopivat 15-29-vuotiaille. Näin nuoret saavat lisää työvaihtoehtoja alueellaan lastenhoidon rinnalle.Yhteistyön taustalla oli ajatus tarjota nuorille työkokemusta ja ensimmäisiä merkintöjä ansioluetteloon. Marjo Holmqvist Espoon kaupungin nuorisopalveluista kertoo, että keikkatöiden tarjoamista on kokeiltu aiemmin projektiluontoisena. ”Projekti päättyi, mutta haluttiin kuitenkin jatkaa keikkatyömahdollisuutta nuorille”, Holmqvist sanoo. ”Koettiin tärkeänä, että tällaista palvelua on.”


Zildrenin toimitusjohtaja Hanna Ritola puolestaan kertoo: “Nuoret ovat ilmoittautuneet innokkaasti tarjoamaan lastenhoitopalveluita Zildrenin kautta. Keväällä koronaepidemian alla saimme kyselyitä voisimmeko välittää lastenhoidon lisäksi myös muiden alojen keikkatöitä.”

“Uusi palvelu sopii ideologiaamme, joka perustuu haluumme helpottaa työn ja tekijän kohtaamista z-sukupolveen kuuluvien ominaisella tavalla.”


Keikkatöille Zildrenin-palveluun oma Zobs-sivusto


Yhteistyöstä sopimisen jälkeen keikkatöille luotiin Zildrenin lastenhoitopalveluiden välittämisen yhteyteen oma Zobs-sivusto, jotta sopivan työpaikan löytäminen olisi nuorille mahdollisimman helppoa. Mukaan on odotettavissa runsas valikoima erilaisia työtehtäviä.


”Aiemmin ainakin on ollut tosi laajasti kaikenlaisia”, Holmqvist kertoo. Työtehtäviä on ollut päiväkotien ja leirien avustavista tehtävistä aina tapahtumajärjestämiseen, juontotehtäviin ja somettamiseen. Samalla laajuudella tehtäviä on tulossa nyt myös Zobs-palveluun.


Käytännössä Zobs toimii niin, että Espoon kaupungin eri toimialat, järjestöt ja seurat ilmoittavat sivustolle avoimista työtehtävistä, joita sivulle rekisteröityneet espoolaiset nuoret puolestaan voivat hakea. Keikkatöiden luonteesta johtuen oman työpolun rakentaminen on nuorelle helppoa, ja kokemusta voi kerryttää juuri itseä kiinnostavilta aloilta.


Zildren ja Espoon kaupunki innoissaan alkaneesta yhteistyöstä


Espoon kaupungille yhteistyö Zildrenin kanssa tuo uutta verkostoa, sekä tietysti töitä alueen nuorille. ”Nuorten työllistymisen tukeminen on meille tärkeä asia”, Holmqvist toteaa, ja sanoo odottavansa yhteistyöltä erityisesti ketteryyttä ja jouhevuutta.


Myös Zildrenillä ollaan innoissaan yhteistyön käynnistymistä. “Mahtavaa, että voimme yhteistyön myötä tarjota nuorille entistä monipuolisemmin arvokasta työkokemusta. Tarjottu työmahdollisuus voi olla monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään, mikä edesauttaa saamaan jatkossa myös muita töitä.” Ritola hehkuttaa.


Lisätietoa Espoon kaupungin keikkatöistä saa www.zildren.com/zobs.