ZILDREN TEKEE TILAPÄISEN LASTENHOIDON VARAAMISESTA HELPPOA JA MUKAVAA.

Täältä löydät vastauksen usein kysyttyihin kysymyksiin.

Voit myös lähettää meille sähköpostia osoitteeseen info@zildren.com ja autamme sinua mielellämme.

Usein kysyttyä

MISSÄ ZILDREN TOIMII?


Zildren toimii koko Suomessa. Ota rohkeasti yhteyttä, jos olet kiinnostunut toiminnasta päiväkodin edustajana, lastenhoitajana tai huoltajana: info@zildren.com
044 205 7344
VOINKO VALITA KOTIIN TULEVAN HOITAJAN ITSE?


Kyllä. Jokaisesta Zildrenin välittämästä hoitajasta löytyy kuvat, tiedot ja arvostelu sivustolta. Näin sopivan hoitajan valitseminen on tehty mahdollisimman helpoksi.
MITEN VALITSEN LAPSELLENI SOPIVAN PÄIVÄKODIN TAI HOITAJAN KOTIIN?


Sopivan päiväkodin valinta Zildrenin kautta on helppoa: jokaisesta Zildrenin palveluunsa hyväksymästä päiväkodista ja lastenhoitajasta löytyy sivustolta valokuvat, kuvaus ja vahvistettujen käyttäjien vertaisarviointi.
MITÄ TILAPÄINEN LASTENHOITO PÄIVÄKODISSA ON?


Päiväkodit ovat tarjonneet jo vuosia vapaita hoitopaikkojaan tilapäistä lastenhoitoa tarvitseville. Tilapäinen päivähoito on tarkoitettu perheille, jotka eivät tarvitse säännöllistä päivähoitoa. Osa palveluntarjoajista tarjoaa erillisiä ryhmiä tilapäisen hoidon toteuttamiseen tai ottaa tarvittaessa erillisen hoitajan uusia lapsia varten. Päiväkodit saattavat järjestää myös lisähoitoa pelkästään oman päiväkotinsa lapsille esimerkiksi iltaisin tai viikonloppuisin. Tilapäistä päivähoitoa on saatavilla eniten kunnallisella puolella, mutta sitä tarjoavat myös yksityiset päiväkodit.
ONKO TILAPÄINEN LASTENHOITO PÄIVÄKODISSA VARHAISKASVATUSTA?


Tilapäisestä lastenhoidosta puhuttaessa, on olennaista erottaa se varhaiskasvatuksesta, joka on puolestaan säännöllistä ja varhaiskasvatuslain säätelemää: päiväkodin tulee muun muassa laatia lapselle varhaiskasvatussuunnitelma. Tätä ei edellytetä tilapäiseltä lastenhoidolta, oli hoitomuoto mikä tahansa. Tilapäistä lastenhoitoa tarjoavat esimerkiksi seurakuntien, yksityisten palveluntarjoajien tai ostoskeskusten lapsiparkit, kerhot, lastenhoitajat, perhepäivähoitajat ja päiväkodit.
KUINKA HELPPOA LASTENHOIDON VARAAMINEN ON?


Varaaminen on todella helppoa ja nopeaa! Rekisteröitymisen jälkeen valitset haluamasi hoitopaikan ja teet varauksen. Maksu hoituu turvallisesti palvelumme kautta ja tämän jälkeen lastenhoitaja saapuu sovitusti tai päiväkoti odottaa lasta sovittuna aikana paikalle.
SÄILYYKÖ KOTIHOIDONTUKI, JOS VIEN LAPSEN TILAPÄISEEN HOITOON YKSITYISEEN PÄIVÄKOTIIN?


Tilapäiseen ja satunnaiseen yksityisessä päiväkodissa tapahtuvaan päivähoitoon ei saa kunnan tukea, joten se ei vaikuta kotihoidon tukeen, oli lapsen tilapäisen hoidon hoitomuoto mikä tahansa. Huom. Mikäli tilapäinen hoito tapahtuu kunnan päiväkodissa, tulee hoidon vaikutus kotihoidontukeen tarkistaa kyseisen kunnan verkkosivuilta. Suurin osa kunnista kuitenkin ilmoittaa, ettei tilapäisen hoitopalvelun käytöllä ole kotihoidontukeen vaikutusta.
ENTÄ JOS LAPSENI VIERASTAA PÄIVÄKODISSA?


Suosittelemme perheitä valitsemaan 1-3 heille sopivaa päiväkotia, joiden vapaita hoitoaikoja he haluavat ensisijaisesti käyttää. Näin hoitajat, toiset lapset sekä hoitoympäristö käyvät lapsellekin tutuiksi. Zildrenin tavoitteena on tarjota joustavia vaihtoehtoja lastenhoidon järjestämiseen. Jokainen vanhempi tietää, millainen ratkaisu on juuri hänen lapselleen paras. Siinä missä osa lapsista nauttii uusista virikkeistä ja leikkikavereista, osalle uudet tilanteet ovat ylivoimaisen jännittäviä tai epämukavia: tämä voi olla persoonaan tai kehitysvaiheeseen liittyvä tilanne. Zildrenin kautta on myös mahdollista tilata kotiin aina sama lastenhoitaja, jolloin voidaan varmistua siitä, että lapsella on jokaisella hoitokerralla tutut kasvot vastassa ja ympäristökin on tuttu.
MITÄ PALVELUUN KUULUU?


Palveluun kuuluu lastenhoito sovittuna ajankohtana sekä varauksen yhteydessä ostetut mahdolliset lisäpalvelut, kuten päiväkodin tarjoama ateria tai välipala.
VOINKO HYÖDYNTÄÄ LASTENHOIDOSSA ESIM. KUNNAN MYÖNTÄMÄÄ PALVELUSETELIÄ?


Lähtökohtaisesti palveluseteli on mahdollista myöntää vähintään kuukauden kestävään asiakassuhteeseen. Hoidon ei tarvitse olla päivittäistä tällä ajanjaksolla. Kunnilla on yleensä lähtökohtana, ettei palveluseteliä voi jakaa kahden palveluntuottajan kesken. Mikäli olet kiinnostunut hoidosta, jolloin palvelusetelin käyttökriteerit täyttyisivät hoidontarpeen osalta, ota yhteyttä info@zildren.com, niin pyrimme neuvottelemaan päiväkotien välisen yhteistyösopimuksen hoidon järjestämiseksi palvelusetelin avulla. Tällöin palveluseteli kohdistetaan ja maksetaan perheen kanssa palvelusopimuksen tehneelle päiväkodille, joka kohdistaa palvelusetelin osuudet toteutuneen käytön mukaan muille sopimuksessa mukana oleville päiväkodeille. Huomaathan että kotihoidontukea ei voi saada sille ajalle kuin mille palveluseteli on myönnetty.
MITÄ JOS VARATTU AIKA EI SOVIKAAN?


Mikäli varaat vahingossa väärän ajan, sinulla on varauksesta 15 minuuttia aikaa perua varaus. Mikäli kyse on varauksesta pidemmän ajan päähän, voit aina perua varauksen, kunnes varauksen alkuajankohtaan on 24 tuntia aikaa. Perutusta ajasta maksu palautetaan automaattisesti saldoksi asiakastilillesi. Mikäli maksun palautuksen haluaa pankkitilille, tulee ottaa yhteyttä info@zildren.com ja ilmoittaa asiakasnumero sekä IBAN-tilinumero ja tilinhaltijan koko nimi.
MISTÄ PALVELUN HINTA KOOSTUU?


Lastenhoitajat ja päiväkodit määrittävät itse hintansa. Palvelun hinnan muodostavatkin lastenhoitajan / päiväkodin määrittämä tuntihinta, ALV 24%, verkkosivun ylläpitoon ja kehitykseen kuluva osuus sekä maksujen välityksestä kolmansien osapuolien perimät kulut.